Dva kruga po našem Žumberku i okolici

FB_IMG_1526979468299

Dana 26. svibnja, u 8 sati, počinje treće izdanje breveta Žumberak². Start je u Bregani iz Caffe bara Romansa. Tradicionalno za ovaj brevet i ove godine voze se dva kruga po Žumberku i okolici, a rutanas vodi novim putevima kako bi i dalje nastavili upoznavati žumberački kraj sa svim njegovim ljepotama.

kži

Nakon starta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom gorju, u Novom Selu Žumberačkom skrećemo desno te nas ruta ove godine po prvi puta vodi preko granice, na drugu stranu Žumberka, onu slovensku. Obavezno sa sobom ponijeti putnu ispravu (putovnicu ili osobnu iskaznicu). Slijedi spust prema rijeci Krki i pitoresknom gradiću Kostanjevica na Krki, gdje se u Baru Štraus, smještenom na samoj obali rijeke, nalazi prva kontrolna točka. Vožnja se nastavlja dolinom Krke i Save do graničnog prijelaza u Bregani i povratka u Hrvatsku, te prvi krug završava na startno-ciljnoj lokaciji u Caffe baru Romansa, gdje je i druga kontrolna točka.

nova sela ž

Drugi krug se vozi u istom smjeru kao i prvi te prati rutu prvog kruga do Novog Sela Žumberačkog, s time da ne skrećemo prema Sloveniji, nego nastavljamo glavnom cestom, odnosno dobro poznatom rutom kojom se brevet vozio prošle dvije godine. Kroz nekoliko žumberačkih sela, pokraj Sopotskog slapa, jame Jazovke, mirnim i slabo prometnim cestama dolazimo do 3. kontrolne točke, Gostione Radić-Ilas u Sošicama u kojoj je organizirana okrepa za sve randonneure.

žk

Nakon okrepe nastavljamo spustom prema Krašiću te uz rijeku Kupu i najstariju hidroelektranu u Hrvatskoj, koja se nalazi na ulazu u gradić Ozalj, slijedi 4. kontrolna točka u Caffe baru Tropic. Završni dio breveta je pretežno ravan, a vodi nas do Karlovca pa starom karlovačkom cestom preko Jastrebarskog, te kroz Samobor do cilja u Bregani. Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću i svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 25. svibnja 2018. do 23:59. U prijavi navedite svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Više na http://randonneurs.bksvn.hr/ .

10649793_10152668594525953_8468458388613205958_n

Prijavu možete izvršiti do 25.5.2018. na e-mail tomislav.barbic1@gmail.com .

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>