Crveni križ u akciji na Žumberku

12-1024-x-768-1

zimska_zumberak-440x250

Mala i hrabra ekipa Gradskog društva Crvenog križa Samobora, kao dio gradskog stožera civilne zaštite, jučer poslijepodne i navečer obišla je područje Žumberka i tamo podijelila 35 paketa prehrambenih namirnica, od kruha, ulja, brašna, riže, tjestenine, šećera… Akcija je obuhvatila ne samo redovite korisnike usluga Crvenog križa, naše socijalno ugrožene građane, već i druga samačka ili obiteljska domaćinstva na Žumberku. Izravno je podijeljeno 25 paketa na području Budinjaka, Novog Sela Žumberačkog, Pokleka i Stojdrage, a 10 ih je ostavljeno u Mjesnom odboru Budinjak, pa će ih njegovi predstavnici na čelu s predsjednikom Mirom Kovačevićem, razdijeliti po zaseocima do kojih još u potpunosti nisu bile očišćene prometnice. Pakete je financirao Grad Samobor.

Ekipi Crvenog križa, predvođenoj ravnateljicom Anicom Francetić Kufrin i Igorom Matijaščićem, pomoglo je i četvero volontera Društva, iz Samobora i sa Žumberka.

Inače, djelatnice Crvenog križa žumberačko područje redovito obilaze svake srijede i potrebitim korisnicima donose razne namirnice i pružaju njegu i pomoć u kući.

Ova akcija je nastavljena i danas, a obilaze se naselja na području Samoborskog gorja.

IMG_20180224_112424(1)

 Izvor: radiosamobr.hr
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>