Napustio nas je ugledni odvjetnik – Dragutin Gajski

Image and video hosting by TinyPic

Dragutin Gajski rodio se 01. 12.1949. god. u Novoj Gradiški od oca dr. Dragutina Gajskog, odvjetnika porijeklom iz sela Gaja podno Svete Gere i majke Adele rođ. Duždagić iz obrtničke obitelji iz Nove Gradiške. Već kao dvogodišnji dječak dolazi u Zagreb gdje pohađa osnovnu školu i gimnaziju. Po završetku Pravnog fakulteta u Zagrebu imenovan je za suca Općinskog suda u Zagrebu, Krapini, Okružnog suda u Bjelovaru, Okružnog privrednog suda u Zagrebu, kao i sucem Suda časti Hrvatske obrtničke komore. U razdoblju od l993. god. do 1998. god. obavlja posao tajnika hrvatskog lovačkog saveza. Od 11. listopada 1998.god. pa do prerane smrti 04.ožujka 2011.god radi kao odvjetnik sa sjedištem u Zagrebu.

Hrvat – grkokatolik po ocu postaje i sam cijenjeni član križevačke biskupije. U prosincu 2001. god. kupuje kuću za odmor u Sošicama, gdje provodi svaki slobodni trenutak sa suprugom i sinom. Redovito je sa sinom istraživao svaki djelić prekrasne prirode i usađivao mu ljubav prema Žumberku. Bio je član Lovačkog društva Jastreb – Kostanjevac, grupa Sošice. Za sobom ostavlja kćeri Tenu, Nadju i Jelenu, sina Dragutina, unuke Vita i Aleksandra, te suprugu Mariju. Po svojoj želji za mjesto zadnjeg počivališta izabrao je mjesno groblje Sošice. Sahranjen je 07.05. u Sošicama, a posebno je bio dirljiv ispraćaj njegovih lovaca od svoga člana i nadasve divna i poštena gospodina. Svaki vikend supruga Marija i sinčić navrate do njegovog groba te ga ukrase cvijećem .

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Napustio nas je ugledni odvjetnik – Dragutin Gajski

  1. Tiuna Gouverneur Gajski kaže:

    On je bio brat od moje mame, Mirjana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>