In memoriam Predrag Bošnjak (1961.-2017.)

predrag-bosnjakDana 25.ožujka iznenada je preminuo Predrag Bošnjak iz Jaske. Predrag Bošnjak, potomak stare jaskanske obitelji, završio je osnovnu školu u Jastrebarskom, a srednju školu „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju. U mladosti je bio veliki ljubitelj rock glazbe i jedan od najdarovitijih i najperspektivnijih hrvatskih biciklista, istaknuti član zagrebačkog Biciklističkog kluba Dinamo, sve do teške prometne nesreće koju je 1982. doživio na biciklističkoj utrci u Bosni i Hercegovini.
v_17061Uvijek vedar i nasmijan, od 2000. godine, od prvoga dana, bio je agilni predsjednik Atletskog kluba Jastreb 99, njegov pokretač i osnivač. Sa svojim voljenim klubom organizirao je u Jastrebarskom i okolici brojne atletske utrke. Bio je jedan od rijetkih amatera koji je od 1997. do 2016. otrčao više od 100 maratona. Zahvaljujući atletici proputovao je brojne zemlje.

senj z

Svečanim utrčavanjem trkača Atletskog kluba Jastreb 99 u grad Senj 2015., prijateljstvo gradova Jastrebarskog i Senja poprimilo je potpuno novu dimenziju. Trkači jaskanskog atletskog kluba pretrčali su čak 200 kilometara preko Velebita, ponosno noseći zastavu žumberačkih uskoka, s ciljem nastavka njegovanja 4 stoljeća stare veze koju su ove dvije regije započele dolaskom Senjskih uskoka u Žumberak. Pohod ne Velebit okončan je 27. lipnja 2015. svečanim ručkom s gradonačelnikom grada Senja, Darkom Nekićem, i ravnateljicom Gradske knjižnice Senj, Anom Prpić. Na godišnjoj skupštini Matice hrvatske Jastrebarskog u veljači o.g. Predrag je obećao da će na Uskočki susret u Senju 2017. doći preko Velebiti i atletičari iz Jaske i njegovu želju trebamo ispuniti.

v_17050

Cijeli svoj život bio je zaljubljen u književnost i umjetnost, a dugi niz godina radio je kao voditelj Gradske knjižnice i čitaonice u Centru za kulturu Jastrebarsko. U Jastrebarskom je organizirao brojne književne susrete i promocije. Bio je aktivni član Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i član Povjerenstva za izdavaštvo jaskanskog Ogranka. Zauvijek će ga pamtiti njegovi brojni prijatelji, suradnici, sportaši i umjetnici, a posebno njegova obitelj, mama Mira, supruga Marina, kći Lucija i sin Ivor. Posljednji ispraćaj našeg sugrađanina Predraga Bošnjaka bio je  u srijedu, 29. ožujka, u 16 sati u Jastrebarskom.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na In memoriam Predrag Bošnjak (1961.-2017.)

  1. goran kaže:

    Plemenit i dobar čovjek prerano otišao iz naše sredine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>