Izložba slika Josipa Falice i skulptura Zdenka Grgeljac u Zagrebu

josip-falica-pozivnica

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom poziva Vas na otvorenje samostalne izložbe slika Josipa Falice i skulptura Zdenka Grgeljca koje će se održati u četvrtak, 23. studenog,u 19 sati u Galerija Mirko Virius – Hrvatsko društvo naivnih umjetnika u Tkalčićevoj 14, u Zagrebu. Jaskanac Josip Falica iz Svete Jane počeo je izlagati slike 1974, otkad sudjeluje na više desetaka skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada, medalja, plaketa i diploma. Sudjelovao je na likovnim kolonijama u Trebnju (Slovenija), Karlovcu (ZILIK), Zlataru i drugdje, likovno opremio nekoliko časopisa i knjiga. Član je Hrvatskog društva naivnih likovnih umjetnika i Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom. Samostalno je izlagao u Svetoj Jani, Zagrebu, Trogiru, Jastrebarskom, Splitu, Karlovcu i Svetom Ivanu Zelini. Likovno je opremio knjige Nine Škrabea Druga zvijezda zdesna (2013) u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i U Plavom podrumu (2017) u izdanju Kreativnog studija Zvrk.

Karlovčanin Zdenko Grgeljac izradom skulptura bavi se intenzivnije od 1973. Član je Hrvatskog društva naivnih umjetnika u Zagrebu, Udruge likovnih autora Karlovca i Accademia Italia delle Arti e del Lavoro. Samostalne izložbe do sada je održao u Karlovcu, Gospiću, Zagrebu, Krapinskim Toplicama, Ozlju, Jastrebarskom, Petrinji i Sisku te u Beogradu (Srbija), Trebnju, Sevnici i Kranju (Slovenija). Skupno je izlagao u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji, Ukrajini, Mađarskoj i na stotinjak izložbi u Hrvatskoj. Sudjelovao je na pedesetak likovnih kolonija, na mnogobrojnim humanitarnim akcijama te primio desetak nagrada i niz priznanja za svoj rad. Djela mu se nalaze u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Izložba radova ovih umjetnika bit će otvorena do 2. prosinca. (Matica hrvatska Jastrebarsko)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>