Na današnji dan 1997. umro vlč. Mirko Žabčić

oštrs-300x216

Svećenik Mirko Žabčić rodio se 15.lipnja 1947. u Loviću Prekriškom. Nakon osmogodišnje škole pohađao je klasičnu nadbiskupsku gimnaziju u Zagrebu na Šalati,a nakon toga stidirao je Bogosloviju. Za svećenika je zaređen 24. lipnja 1973. godine i postao je upravitelj župe sv. Marije Magdalene na Oštrcu i sv. Nikole u Podžumberku. Na ovim župama djelovao je do kraja 1996.godine.

U ove dvije župe, a i šire u Žumberku vlč. Mirko bio je omiljen, imao je veselu narav i mnoge je starije osobe svojim opelom povezao do doktora. U slobodno vrijeme bavio se svojim hobiyem, a to su bili auti – marke opel. Poznavao je svaku kuću u Žumberku, a sakupljao je i starine. Svoje starine darovao je etnografskom muzeju u Sošicama. Bolest je napala vlč. Mirka i preminuo je 14. lipnja 1997. godine. Vlč. Žabčić pokopan je u Loviću Prekriškom, a njegov grob je redovito posjećen od njegovih župljana.(Žumberački krijes 1998.)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>