Najavljujemo akciju čišćenja oko dvorca u Oštrcu

dvorac-josip-antun-colnic-tupcina

Udruga NOVI ŽIVOT i Župa Krašić organiziraju dobrotvornu akciju čišćenja okoliša oko dvorca biskupa Josipa Antuna Čolnića u Oštrcu na Žumberku u subotu, 21. srpnja. Ovom akcijom organizatori žele uljepšati krajolik i prirodu oko dvorca, te pozivaju sve  planinare da se uključe u akciju. Okupljanje je do 8:30 sati ispred crkve Presvetog Trojstva u Krašiću.  Za sve sudionike osigurani su sendviči ujutro i lovački gulaš za ručak u 13 sati. Po mogućnosti ponijeti zaštitne rukavice, mačete ili velike škare, a ostali alat će osigurati organizator – kazali su organizatori.

mžož

Ovaj biskupski dvorac građen sagrađen je 1833. godine, a tokom prošlog stoljeća služio je kao župni dvor. Nakon smrti oštrčkog župnika Mirka Žabčića 1977. objekat je dosta zapušten i za pohvaliti je da se krenulo prvo u obnovu krovišta, a sada i u čišćenje okoliša.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Najavljujemo akciju čišćenja oko dvorca u Oštrcu

  1. draga kaže:

    Puno se bolje sada vidi bivši župni dvor nakon zadnje akcije, a ovo bi tek trebao biti početak obnove jednog lijepog objekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>