Najavljujemo proštenje u Samoboru

abrahamovosamobor

U nedjelju 15. listopada 2017. svečanom svetom liturgijom u samoborskom Grkokatoličkom duhovnom centru proslavit će se blagdan Praoca naše vjere Abrahama. Upravitelj Župe o. D. Vranešić poziva sve Žumberčane i prijatelje Žumberka na proštenje koje započinje sa svetom liturgijom u 11 sati. Duhovni centar Praoca Abrahama osnovan je po križevačkom bhiskupu Slavomiru Miklovšu 3. ožujka 2006. godine. U sklopu centra nalazi se crkva Muka presvete Bogorodice koja je uređena i predana za bogoslužje  9. listopada 2004. godine, a posvećena po istom biskupu 24. lipnja 2006. godine.  Crkva je dimenzija 14 m dužine, 7 m širine i 6.5 m visine. Crkva ima ikonostas u bizantskom stilu. U crkvi se nalaze vrijedni liturgijski predmeti iz 19. stoljeća: kalež, Evanđelje i oltarni križ. Duhovni centar ima vlastiti stambeni objekt površine 188 m² i pripadajuće zemljište površine 700 m². Duhovni centar podignut je kao zadužbina grkokatoličkog svećenika i akademskog slikara Zlatka Latkovića.

oo

ANSAMBLA ZA RANU GLAZBU “OTIUM” NASTUPA 15.10. OD 12 SATI U ŽUMBERAČKOM DUHOVNOM CENTRU PRAOCA ABRAHAMA U SAMOBORU, USKOČKA UL. I IZVEST ĆE PJESME IZ CIKLUSA “SKLADBOGLASJE”

Ulaz slobodan,a koncert je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije

Organizatori su Udruga Uskok – Sošice i Duhovni centar Praoca Abrahama

 

 

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>