Najavljujemo tradicionalno planinarsko hodočašće na Svetu Geru

g2

Dana 28.01.2018.god. je tradicionalno zimsko hodočašće na Svetu Geru. Toga dana planinari iz Hrvatske autobusima i automobilima dolaze do Sošica,a dalje se do Svete Gere ide pješice. Također dođe i toga dana dosta prijatelj – planinara iz Slovenije. Misa u crkvi Svetog Ilije je točno u podne.  Uskočka kapela  je obnovljena  zalaganjem o. Mile Vranešića 1993. godine. Slovenci svoj kapelu Svete Jere obnovili su prije pet godine. Gera je mjesto gdje se sastaju planinari i prijatelji iz Hrvatske i Slovenije.

1916657_10203621892027306_1957827913576239704_n

Planinarska društva iz Samobora, Zagreba, Jastrebarskog i iz drugih mjesta u Hrvatskoj organiziraju autobuse koji tog dana voze do Sošice,a onda dobra dva sata hoda do najvišeg vrha sjeverozapadne Hrvatske. U Sošicama postoji mogućnost da u buffetu Radić-Ilas popiju piće i probaju domaću hranu. Ovo hodočašće je dobro posjećeno svake godine i mnogi planinari upoznaju ljepote Žumbertačkog gorja.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Najavljujemo tradicionalno planinarsko hodočašće na Svetu Geru

  1. josip kaže:

    Tradicija koja uspješno traje,a skupi se veliki broj planinara iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>