Najavljujemo – “Uskočke dane u Senju” i “Uskočki boj za Klis”

rtsSvake godine u mjesecu srpnju Senj se na dva dana vraća u 16. stoljeće, najslavnije doba senjske povijesti. Doba je to kada je sagrađena tvrđava Nehaj i kada su senjski uskoci po kojima je Senj najpoznatiji proživljavali svoje najslavnije trenutke. Ovom manifestacijom oživljene povijesti rekonstruiramo događaje iz onog vremena, onodobnu odjeću, običaje i hranu. U sklopu manifestacije održava se sajam tradicijskih obrta, radionice streličarstva i mačevanja, povijesno-edukativne predstave, nastupi žonglera i lakrdijaša, vatreni nastupi, srednjovjekovni plesovi, a i glazba je iz onog doba.

11swenjUskoci iz Klisa, Senja i Žumberka pred tvrđavom Nehaj

Senjski uskoci te gostujuće uskočke i viteške skupine uprizoruju dvoboje vitezova, dnevne i noćne opsade grada, viteške turnire te pomorsku bitku u senjskoj luci.  Uskočki dani 2017.  u Senju se održavaju 21. i 22. srpnja ,a očekuje se velik odaziv gostiju i učesnika programa.

„Uskočki boj za Klis 2017.“

kliški-uskociPovijesna postrojba „Kliški uskoci“ i ove godine 28. i 29. srpnja organizira scenski prikaz jedne od povijesnih bitaka za Tvrđavu Klis pod nazivom „Uskočki boj za Klis 2017.“ sa sajmom starih obrta i zanata, viteškim turnirima i sličnim atrakcijama.

55b0da5a7cb23af7178b45aaUskočki boj za Klis se ove godine održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u spomen na 480 godina junačke pogibije Petra Kružića.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Najavljujemo – “Uskočke dane u Senju” i “Uskočki boj za Klis”

  1. draga kaže:

    Hvala za obavijest.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>