Nino Škrabe proslavio pedesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja

ea3d3fde3158404e736694c1ce93ec41_XL

Proslavljeni jaskanski umjetnik, autor i redatelj Nino Škrabe proslavio je predstavom „Oko jedne hiže“ pedesetu godišnjicu umjetničkog djelovanja. Premijera predstave održana je sinoć u prepunom Domu kulture, a ovom predstavom Kazalište Škrabe odaje počast skladatelju Arsenu Dediću i pjesniku Dragi Britviću. Osim, što je ovom predstavom Nino Škrabe proslavio pedesetu obljetnicu svoga djelovanja, predstavom Želimir Hrković koji igra Ignaca Štibuhara Naceka proslavio je 40. godišnjicu kazališne karijere, kao i skladatelj i aranžer Josip Cvitanović, dok je 36. godišnjicu glumačke karijere proslavio Dean Skok. Pljesak prepune dvorane bio je najveća nagrada za sve glumce koji su još jednom oduševili, ali i za autora Ninu Škrabea, koji je još jednom osmislio sjajnu predstavu.

SKRABE-1

Jaskanci su naučeni na dobre predstave, ovo je jedna fina kombinacija starijih i iskusnih glumaca s mladima, zbog čega mi je drago da je taj spoj uspio. Mi uvijek radimo za publiku, te da glumci budu zadovoljni. Kada nakon pedeset godina vidite da sve to ima smisla, onda čovjek može biti samo sretan- rekao je slavljenik Nino Škrabe, kojem je tom prilikom predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan uručio zahvalnicu za naročit doprinos na području umjetničkog stvaralaštva od iznimnog značaja za Zagrebačku županiju. Stvaralački opus Nine Škrabea izuzetno je bogat, do sada je napisao i adaptirao više od 50 dramskih djela te je objavio 28 knjiga, a uz to je i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Ovo je iznimna večer ne samo za gospodina Škrabea, nego i za Zagrebačku županiju. Ovakve ljude treba prepoznati i nagraditi, jer Grad ne čine samo trgovi, ulice, perivoji i šetališta. Grad čine ljudi kao što je gospodin Škrabe. Ja bih volio da svaka sredina ima svoga Škrabea, iznimnog čovjeka koji je očuvao kazalište u svome Gradu- istaknuo je Mikuljan. Glavna zadaća Kazališta Škrabe čiji je Nino Škrabe umjetnički voditelj danas, kao i svih prethodnih godina je ulijevanje optimizma i nade u srca glumaca, suradnika i gledatelja, zbog čega se svi nadaju kako će i predstava „Oko jedne hiže“ biti rado gledana u Jastrebarskom, ali i šire.  (o1portal.hr)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Nino Škrabe proslavio pedesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja

  1. draga kaže:

    Čestit čovjek, veliki pisac i veliki prijatelj Žumberka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>