Održana proštenja u Sošicama i Mrzlom Polju

ppsU nedjelju, 1. srpnja 2018., na tradicionalnom župnom proštenju sv. Petra i Pavla u Sošicama, u istoimenoj župnoj crkvi, biskup križevački Nikola Kekić služio je arhijerejsku rzvliturgiju, u zajedništvu sa svećenicima, preko koje je rukopoložio za đakona Križevačke biskupije podđakona Zorana Vladušića.

36475818_1797397177015183_1292367363152281600_o

Nakon bogoslužja mještani Sošica su za sve posjetitelje pripremili bogati domjenak, a domaća muzika zabavljala je sve proštenjare. Bilo je i nekoliko štandova sa žumberačkim suvenirima. Prošle godine obnovljena je župna crkva sv. Petra i Pavla u Sošicama, a koja je građena u periodu od 1750 – 1775.

Svecenici-na-Petrovo-u-Mrzlom-Polju-2018

U nedjelju 1. srpnja 2018. u žumberačkoj župi Mrzlo Polje svetom liturgijom proslavljen je blagdan sv. Petra i Pavla. Liturgijsko slavlje predvodio je stavrofor Milan Vranešić u zajedništvu sa mjesnim župnikom o. Gorazdom Bastašićem i pribićkim župnikom o. Nenadom Krajačićem. Na ovogodišnjoj proslavi Petrova u Mrzlom Polju okupilo se mnoštvo vjernika koji su za tu priliku pristigli iz susjednih gradova kao i iz obližnje Slovenije.

Prostenje-Petrovo-2018-Mrzlo-Polje-1-768x576

Tradicionalno Petrovsko proštenje u Mrzlom Polju ujedno je i prilika za obiteljske susrete te za obilazak grobova svojih najmilijih. Nakon liturgijskog slavlja mnogobrojni vjernici nastavili su druženje uz glazbu i žumberačke specijalitete. Svećenici i njihove obitelji proslavu Petrova nastavili su oko bratskog stola u mrzlopoljskom župnom dvoru.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>