Održano zimsko hodočašće kod svetog Ilije na Geri

FB_IMG_1548687264979

Tradicionalni zimski planinarsko-hodočasnički pohod na najviši vrh sjeverozapadne Hrvatske, Svetu Geru na Žumberku je 27. siječnja privukao više stotina ljudi koji su prema vrhu planine mahom krenuli iz Sošica. S obzirom na izrazito zimske uvjete pješačilo se u prosjeku skoro 3 sata.

SVETA_GERA_HODOCASCE_6_27_01_2019

U podne je u kapeli svetog Ilije služena sveta misa koju je predvodio stavrofor Milan Vranešić, uz radatovićkog župnika Zinovija Zastavnog i svetojanskog Josipa Gonana.

SVETA_GERA_HODOCASCE_5_27_01_2019Svi planinari po prekrasnom vremenu bili su okruženi bijelinom snijega, dobrom voljom, nasmijanih lica i hodom do Gere i natrag do Sošica. Tokom  dana planinari su uživali u gorskoj ljepoti žumberačkog kraja te osjetili spajanje čovjeka i planine. Za sigurnost planinara pobrinli su se HGSS iz Karlovca i Samobora, policija i čuvari PP “Žumberak – Samborsko gorje”.

FB_IMG_1548688037588

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>