Ofreksan oltarni dio u jaskanskoj crkvi

FB_IMG_1711587935299

Zahvaljujući Gospodu Bogu, planirani radovi na freskopisu naše crkve privedeni su kraju i time su kompletno ofreskani oltarni dio i polovica lađe crkve. Uz pomoć naših župljana, brojnih dobročinitelja, naše Križevačke biskupije i našega grada Jastrebarsko, koji je prepoznao ovaj projekt kao važan za podizanje kulturnog i vjerskog značaja jaskanskog kraja, zadnjih dvije i pol godina, u fazama, se u našoj crkvi intenzivno radi. Jedan manji dio financijskih sredstava prikupljen je na prošlogodišnjem tradicionalnom Božićnom koncertu, koji je bio posvećen našoj pokojnoj pjevačici župe, Andrei Miholić.

FB_IMG_1711587900019

Freske, u bizantskom stilu i tehnici al secco, izvodi “Slikarsko konzervatorska radionica Vuksan”, uz savjetovanje i koordinaciju župnika, o. Marjana Jeftimova. Uz Božju pomoć, nadamo se da će oslikavanje uskoro nastaviti, kako bi bilo dovršeno do 2027. godine, kada će biti proslavljeni jubileji 15 godina od posvećenja crkve i 250 godina od uspostave Križevačke biskupije.

FB_IMG_1711587942440

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>