Predragu Bošnjaku nagrada za životno djelo

v_17050
Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog na svojoj je 3. sjednici (12. listopada) donijelo odluku o dodjeli Javnih priznanja grada za ovu godinu. Nagrada za životno djelo posmrtno će se dodijeliti prerano preminulom istaknutom Jaskancu Predragu Bošnjaku. Predrag Bošnjak, potomak stare jaskanske obitelji, završio je osnovnu školu u Jastrebarskom, a srednju školu „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju. U mladosti je bio veliki ljubitelj rock glazbe i jedan od najdarovitijih i najperspektivnijih hrvatskih biciklista, istaknuti član zagrebačkog Biciklističkog kluba Dinamo, sve do teške prometne nesreće koju je 1982. doživio na biciklističkoj utrci u Bosni i Hercegovini.

senj z

Bošnjak je bio veliki prijatelj i poznavalac Žumberka

Uvijek vedar i nasmijan, od 2000. godine, od prvoga dana, bio je agilni predsjednik Atletskog kluba Jastreb 99, njegov pokretač i osnivač. Sa svojim voljenim klubom organizirao je u Jastrebarskom i okolici brojne atletske utrke. Bio je jedan od rijetkih amatera koji je od 1997. do 2016. otrčao više od 100 maratona. Zahvaljujući atletici proputovao je brojne zemlje. Cijeli svoj život bio je zaljubljen u književnost i umjetnost, a dugi niz godina radio je kao voditelj Gradske knjižnice i čitaonice u Centru za kulturu Jastrebarsko. U Jastrebarskom je organizirao brojne književne susrete i promocije. Bio je aktivni član Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i član Povjerenstva za izdavaštvo jaskanskog Ogranka.

Predrag Bošnjak iznenadno je preminuo u 56. godini života, 25. ožujka ove godine. Za njime je ostala neispunjiva praznina, te će ga zauvijek pamtiti njegovi brojni prijatelji, suradnici, sportaši i umjetnici, a posebno njegova obitelj, mama Mira, supruga Marina, kći Lucija i sin Ivor. Grad Jastrebarsko na svečanoj će sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Predragu Bošnjaku posmrtno dodijeliti Nagradu za životno djelo.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>