Prijateljstvo svećenika i naroda

zupnik-Andrija-KekicProšli tjedna članovi Hrvatske kulturne udruge iz Novog Mesta posjetili su župnika Andriju Kekića u župi Rakovica kod Slunja. Tijekom svog boravka u Rakovici članovi Udruge razgledali su mjesnu župnu crkvu i novoosnovau pučku kuhinju te su se upoznali sa životom župne zajednice koju vodi o. Andrija. Podsjetimo, o. Andrija Kekić kao svećenik Žumberačkog vikarijata svojevremeno je djelovao kao upravitelj grkokatoličke župe Rođenja presvete Bogorodice u Dragama koja administrativno pokriva i područje grada Novog Mesta gdje danas živi veliki broj Hrvata rimokatolika i grkokatolika. Prijateljstvo i suradnja sa novomeškim Hrvatima nastavljena je i nakon odlaska o. Andrije iz Križevačke biskupije na novu službu u Gospićko-senjsku biskupiju što potvrđuje i nedavni susret. Otac Andrija je inače već treći grkokatolički svećenik Žumberačkog vikarijata koji je u posljednjih nekoliko godina (od 2012.) nastavio svoje svećeničko služenje izvan Križevačke biskupije. Dolaskom u Gospićko-senjsku biskupiju o. Andriji je omogućeno da se posveti svom karitativnom radu po čemu je bio poznat i u svom rodnom Žumberačkom kraju.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Prijateljstvo svećenika i naroda

  1. janko kaže:

    Dobar čovjek, izvrstan svećenik napustio naš Žumberak i otišao i drugi kraj,a također i o. Rapljenović i Žumberčani otišli i došli neki koji nemaju veze sa ovim kraja i baš nisu simpaziteri hrvatske riječi. Za to snosi krivicu biskup Kekić,a koji bi trbao više gledati naš kraj,a ne ulagati u Bosnu jer su naši đedovi osnovali ovu biskupiju i ona pripada Žumberčanima grkokatolicima Hrvatima, lijepi pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>