Proslavljen sveti Ilija na Geri i Drašćem Vrhu

FB_IMG_1532373691121

U nedjelju 22. srpnja 2018. u kapeli sv. Ilije na vrhu Žumberačke gore proslavljen je nebeski zaštitnik Žumberka. Na Svetoj Geri okupili su se mnogobrojni vjernici koji su prisustvovali liturgijskom slavlju. U molitvenom zajedništvu Svetog Iliju su proslavili vjernici iz Hrvatske i Slovenije. Osim liturgijske proslave na Ilinje se organizira i tradicionalno proštenje što je prilika za prijateljsko druženje vjernika sa obije strane granice. No svi koji dolaze na Ilinje na Svetu Geru primjećuju da je od strane nadležnih vlasti potrebno uložiti više truda u uređenje ceste koja vodi do vrha Žumberka. Podsjetimo, još 2003. godine Hrvatska Vlada odobrila je novac za asfaltiranje ceste od Sošica do Svete Gere, ali do danas projekt nije realiziran. Nadamo se da će Zagrebačka i Karlovačka županija zajedničkim snagama, u narednom periodu, pristupiti konačnom asfaltiranju ove ceste.

FB_IMG_1532373666465

Proslavili i mi sv. Iliju na Dršćem Vrhu. Sv. Liturgiju predvodio je stojdraški župnik Mile Vranešić koji je kroz propovjed okupljenom Božjem narodu približio život tog velikog sveca, kome su kao što znamo na Žumberku tri kapele posvećene, kapela na sv.Geri, kapela u Jezernicama i kapela na Drašćem Vrhu. Nakon liturgije svećenici su se okrijepili ručkom kod obitelji Kovačević na čemu im još jednom od srca hvala. (vlč. Nenad Krajačić)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>