Provedena ekološka akcija

provedena-eko-akcija_7U subotu, 08. travnja uspješno je provedena ovogodišnja Eko – akcija ‘Za ljepši i čišći okoliš’. Od 2009. godine zajednički je organiziraju općina Krašić i Ekološko društvo Žumberak na čelu sa predsjednikom Josipom Šintićem, uz podršku Zagrebačke županije. Ove godine uz brojne volontere, planinare iz Zagreba i Siska, koji su ujedno i članovi Ekološkog društva, akciju su aktivno podržali i članovi DVD-a Krašić na čelu sa predsjednikom Josipom Županac. Akcija je provedena na tri lokacije: uz pješačke staze od benzinske crpke do zgrade Osnovne škole, te kroz cijelu šumu Jazbinu, od Brezarića prema Mirkopolju i na kraju na ‘Baltićevcu’ gdje je bila i najveća divlja deponija. Ukupno je i ove godine sakupljeno i zbrinuto 30-ak metara kubnih raznog otpada na području općine Krašić. Svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj eko –  akciji velika zahvala.

Foto zapis:

IMG_0382IMG_0390IMG_0403IMG_0408

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Provedena ekološka akcija

  1. Josip kaže:

    Dragi Admine, hvala na prijenosu teksta načelnika Općine Krašić s njihove web stranice.
    U ime ED Žumberak pohvale ekološki osviještenom načelniku Općine Krašić, g. Josipu Petkoviću Fajniku, koji je osobno sa svojim sinčićem sudjelovao u eko-akciji. Također i predsjednik DVD Krašić, Josip Županac sa svojim traktorom s prikolicom, te g. Stjepan Cipurić i Ivan Grgas. U eko-akciji istknula se marljiviošću domaća studentica Petra Franjić, članica UO EDŽ, sa svojim kolegicama-prijateljicama. Osim veterana, tj. seniora, članova ED Žumberak te planinarskih društava Kapela, Vihor i Sisak sudjelovalo je i više mladih, osobito istaknuti hrvatski alpinist Matej Perkov iz HPD Kapela, autor alpinističke knjige. Zakusku – kotlovinu, sjajno je priredio Goran Zadražil donedavni predsjednik HPD Kapela. Zahvaljujemo g. Josipu Barundiću Špoljaru na donaciji njegove vrhunske graševine! Hvala i NK “Mladost”, Brezarić za prostorije i kotao s pliticom za kotlovinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>