S kistom po Žumberku

FB_IMG_1537680474665

Gradska knjižnica Samobor tradicionalno je ugostila članove i domaćeg Ogranka Matice hrvatske, koji su izložili svoje radove s 20. žumberačke likovne kolonije, nastale ove godine u Grabru na Žumberku.

FB_IMG_1537680484127

Obilježavajući okruglu godišnjicu, autorica postava izložbe i voditeljica likovnog ogranka samoborskih matičara Snježana Zakanj Radovanić prisjetila se početaka i podsjetila kako je sve počelo na inicijativu Lovačkog društva Srna i njegovog tadašnjeg predsjednika Borisa Debogovića, a nakon njegove smrti suradnja je nastavljena sa žumberačkim vikarom Milom Vranešićem, kojemu je posebno zahvalila na dugogodišnjem gostoprimstvu.

Žumb_lik_kol_58

Svojim radovima, a kasnije su im se na kolonijama pridružili i pjesnici, žele pokazati ljepote Žumberka i ukazati na važnost očuvanja njegove bogate prirodne i kulturne baštine. Uz likovne radove 13-ero umjetnika, pročitane su i pjesme također inspirirane Žumberkom

FB_IMG_1537680468762

otvorenje su glazbeno popratile Maja Cipek i Lada Lokmer – Duo MaLa.

FB_IMG_1537680458099

Nazočnima se obratio i naš Mile Vranešić, koji je zahvalio umjetnicima i svima ostalima što vrijedno i sustavno promiču njegov Žumberak te izrazio nadu da će i gradske vlasti prepoznati njihove napore te jače poduprijeti ovu likovnu koloniju, ali i više novca uložiti u revitalizaciju devastiranog Žumberka. Matičarima je na dugogodišnjoj suradnji zahvalio i predsjednik LD Srna Marijan Lukšić, a prisutne je kroz izložbu proveo Željko Nemec. (Glasnik Samobora)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na S kistom po Žumberku

  1. marija kaže:

    Spoj ljepote, tradicije i kulture , a bravo za sve koji rade ovakve stvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>