Selo Cerovica

 cerovoca 2Nekadašnje seoska zabava u Cerovici
 
Selo Cerovica po mjestopisu iz 1835.god.  imalo je 4 kuće i 40 stanovnika, od kojih su 25 rimokatolici ,a njih 15 grkokatolici. Godine 1900. selo je imalo 71 stanovnika i po zadnjem popisu iz 2011.god. ima svega 6 stanovnika. Cerovica spada pod MO Žumberak-Budinjak i pod grad Samobor. U selu su prezimena: Heraković (gkt.) i Martić (rkt.). Od sela 1km udaljena je cesta Budinjak-Stojdraga-Bregana. Stanovnici doktora imaju na Budinjaku,a nekada su djeca  pohađala osnovnu školu u Novom Selu Žumberačkom. Kroz selo prolazi cesta koja vodi do sela Osunja i koje je na samoj granici prema susjednoj Sloveniji. Mještani Cerovice bili su poznati kao svirači,a često su svirali po Žumberku i susjednoj Sloveniji.

cerovicaS lijeva u desno – Janko Martić (Matak), Nikola Heraković (Mijin), Tomo Martić (Simin) i Janko Heraković (Gojko);slikano između 1946.- 1950.
 
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Selo Cerovica

  1. branka kaže:

    Hvala za opis sela moje majke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>