Selo Glušinja nekad i danas

glušinjaGlušinja se nalazi oko 16 km sjeverno od naselja Kostanjevac koje je sjedište općine Žumberak,a kojoj selo pripada. Ovo selo spada pod grkokatoliču župu Mrzlo Polje, a u mjestopisu iz 1835. god. stoji da u selu živi 83 stanovnika u sedam kuća. Po zadnjem popisu u ovom mjestu živi 21 osoba.

Najčešće prezime u selu je Milaković,a još ima Latković i ženidbenim putem još Hrnjak i Posinak. Nekada su u selu bila još prezimena: Dobričić i Poturičić. Ljudi se bave u ovom selu poljoprivredom,a puno ih ima iseljenih u Samoboru. U Glušinji se nalazi i kapela sv. Obitelji.

Obitelj Nike Milakovića je jedina mlađa obitelj u selu,a najmlađa ćerka pohađa prvi razred PŠ u Novim Selima. Caritasovo odmaralište u Kalju je radno mjesto obitelji Milaković i na taj način ostvaruju svoj dohodak,a još se bave i poljoprivredom. Šteta za Žumberak što nema više radnih mjesta i mlađih obitelji sa djecom.

 

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>