Sjećanje na svećenika iz Starog Grada

keki aPovodom 100. obljetnice rođenja svećeniku Nikoli Kekiću podigli su spomen – ploču djeca i unučad. Nikola Kekić rodio se u selu Starom Gradu -Kekićima (zaselak Bedjari),a njegovi roditelji bili su Tadija i Ana rođ. Radić.  Pučku školu završio je u Sošicama,a  kao pitomac Žumberačkog gkt.  sjemeništa za svećenika je zaređen 25. prosinac  1944. po tadašnjem križevačkom biskupu dr Janku Šimraku.

IMG_20170905_170427(1)

Žumberački sjemeneštarci  1944. ( Nikola Kekić u sredini)

Od 11.lipnja 1945. povjerena mu je na upravljanje župa sv. Antuna u Kaštu U Žumberku i njome je upravljao do 1958.,a tada odlazi za župnika u novoosnovanou župi sv. Ćirila i Metoda u Metlici. Uz ovu župu upravljao je i istovremeno župom Drage. Godine 1965. obitelji seli u Zagreb,a Nikola postaje upravitelj novosnovane gkt.- župe Krista kralj u Zagrebu (Stenjevec). Njegov sin Andrija danas je svećenik, a nakon višegodišnje službe u Žumberku  prije dvije godine postao je župnikom u Rakovici,a od 1.9. o.g. imenovan je župnikom župe Sv. Ilije u Sincu i excurrendo župa Sv. Mihovila u Ramljanima i Sv. Krunice u Čanku .

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>