Škrabeova predstava “Bažulek” osvojila i Karlovac

01-bazulek

Hit-predstava “Dobri čovjek Bažulek” jaskanskog dramatičara Nine Škrabea, u režiji Georgija Para, premijerno je izvedena u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, u petak 2. veljače. Premijeri su uz brojne uvažene goste nazočili i Jaskanci te Žumberčani kojima je ova predstava i posvećena. “Bažulek” je nastao u suradnji zagrebačkog kazališta KNAP i karlovačkog Zorin doma, a u Zagrebu je premijerno izveden 16. prosinca 2017. Sada će u “Bažuleku” moći uživati i karlovačka publika, a u planu su i brojna gostovanja diljem Hrvatske te nastup na Gumbekovim danima u Histrionskom domu u Zagrebu, u subotu 17. ožujka. U KNAP-u je “Bažulek” na rasporedu 10. i 24. veljače, a u Karlovcu se priprema specijalna fašnička izvedba, 13. veljače, s obavezno maskiranim gledateljima i fašničkim maskenbalom do zore.

bazulek_4

Na karlovačkoj premijeri brojna je publika gromoglasnim aplauzom pozdravila glumce Ana-Mariju Percaić, Ivu Šimić, Giulija Settima i Ninu Pavlekovića te naročito “Bažuleka” Mladena Vasaryja. Na kraju predstave ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan uručio je autoru Nini Škrabeu prigodan poklon u čast 50. obljetnice njegovog umjetničkog djelovanja, a poklon je dobio i redatelj Georgij Paro koji ovom predstavom proslavlja 60 godina redateljske karijere. Legendarni redatelj režirao je više od 150 predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, a uvijek je posebno bio vezan za Karlovac u kojem je završio osnovnu školu i gimnaziju. Nakon premijere “Bažuleka” gradonačelnik Karlovca Damir Mandić predao mu je Medalju grada Karlovca za njegov pedagoški i umjetnički doprinos kulturi i razvoju kazališta u Karlovcu.

03 bazulek

Premijeri u Karlovcu nazočile su i članice Kazališta Škrabe iz Jastrebarskog, glumice Višnja Polojac i Jasmina Mihalić, redateljica Klementina Škrabe i kostimografkinja Sandra Brkljačić te brojni Žumberčani u narodnim nošnjama, na čelu s predsjednikom Žumberačkih uskoka Milanom Radićem i tajnikom Željkom Hranilovićem. Nino Škrabe i Georgij Paro svojeg su “Bažuleka”, naime, posvetili Žumberku i Žumberčanima. “Bažuleka” je u Karlovcu s velikim zadovoljstvom pogledao i Vladimir Mikšić, nekadašnji omiljeni ravnatelj jaskanske osnovne škole i škole na karlovačkoj Baniji, glasoviti nogometni sudac, Karlovčanin s Turnja i veliki prijatelj Nine Škrabea. Ninu Škrabea posebno je razveselio i dolazak na premijeru “Bažuleka” Marijane Horvatić rođene Milčić, koja je kao prognanica iz Mostanja ratnih dana boravila u Jaski i 1991. nastupila u jaskanskoj božićnoj predstavi “Isus u snack baru”, premijerno izvedenoj za vrijeme opće i zračne uzbune. (jaska.danas.hr)

Galerija slika

695236bazulek_5

mhz

bazulek_1_2

cof

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Škrabeova predstava “Bažulek” osvojila i Karlovac

  1. draga kaže:

    Iz onog što vidim po medijima predstava je izvrsna i treba je prvom prilikom pogledati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>