Svetom Duhu na čast

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Župa svetog Nikole biskupa Jastrebarsko u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko organizira u petak, 26. svibnja od 20 sati poetsko-glazbeni program “Svetom Duhu na čast”

Program “Svetom Duhu na čast” održat će se trinaestu godinu zaredom na prostoru ispred Pastoralnog centra župa svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom. Prvih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu. Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresima koji su 2020. godine zadesili Hrvatsku pretrpjela je znatna oštećenja, a u potresu je oštećena i jaskanska župna crkva svetog Nikole. Obje crkve trenutno su pri samom kraju obnove i uskoro će se opet moći boraviti u njima zbog čega smo iznimno sretni i zahvalni. Želja organizatora je programom “Svetom Duhu na čast” skrenuti pozornost na ove vrijedne crkve, ali i na ostale sakralne bisere jaskanskog kraja i drevne građevine u centru Jaske koje treba sačuvati i zaštititi za buduće naraštaje. Veselimo se što ovim programom zajedno s Vama čuvamo baštinu i tradiciju te promičemo kulturu, glazbu, poeziju i scensku umjetnost. Ovogodišnji program održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog. U slučaju lošeg vremena, program će se održati u Pastoralnom centru jaskanske župe. (MH)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>