U Samoboru proslavljeno Abrahamovo

Svecenici-na-proslavi-Abrahamova-u-Samoboru

U nedjelju 15. listopada 2017. grkokatolička zajednica u Samoboru proslavila je blagdan Praoca vjere Abrahama. Svečanu svetu liturgiju predslavio je stavrofor Milan Vranešić u zajedništvu sa grkokatoličkim i rimokatoličkim svećenicima. Okupljenim vjernicima prigodnu propovijed izrekao je mladomisnik fra Marijan Vidović koji i sam po ocu potječe iz samoborske odnosno žumberačke grkokatoličke zajednice. U prigodnoj homiliji propovjednik se osvrnuo na Abrahamovsku vjeru koja uvijek iznova potiče svakoga na promišljanje o odnosu Boga i čovjeka. “Slijedimo li primjer Abrahama zasigurno nećemo duhovno lutati ovim svijetom, već će naša zvijezda vodilja uvijek i jasno pokazivati put prema svome Stvoritelju, a to nam je svima danas najpotrebnije” – među ostalim je istaknuo fra Marijan.

Vjernici-u-Samoboru-na-Abrahamovo-2017-768x576

Na kraju svete liturgije mjesni župnik uručio je mladomisniku ikonu Bogorodice dar samoborske zajednice te mu poželio obilje Božjeg blagoslova u radu na njivi Gospodnjoj. Po završetku liturgijskog slavlja vjernici su u crkvi prisustvovali koncertu ansambla za ranu glazbu Otium. Svečanoj proslavi Abrahamovog u Uskočkoj ulici oko bratskog stola tradicionalano su se pridružili i svećenici Samoborskog dekanata te postulanti Franjevačkog samostana iz Samobora.  (IKA)

Foto zapis:

FB_IMG_1508166064382FB_IMG_1508166129706FB_IMG_1508166091840FB_IMG_1508166140609

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>