U Stojdragi održan susret učenika žumberačkih škola

Susret-osnovnoskolacaU petak 25. svibnja 2018. godine u župi sv. Jurja u Stojdragi održan je susret žumberačkih osnovnih škola. Na godišnjem susretu okupili su se učenici i učitelji osnovnih škola iz Novog sela Žumberačkog, Kostanjevca, Noršić sela i Grdanjaca. Program je započeo u stojdraškoj župnoj crkvi u 10 sati. Nakon upoznavanja sa poviješću crkve i župe učenici, njihovi vjeroučitelji i profesori zajedno sa svećenicima molitvom su se preporučili Bogu. U nastavku programa žumberački osnovnoškolci posjetili su Uskočki muzej gdje su razgledali etnografsku zbirku i razne stare predmete koji se čuvaju u stojdraškom muzeju. Po obilasku Uskočkog muzeja djeca su razgledala stalni postav Memorijalnog centra Udruge Žumberčana branitelja Domovinskog rata u kojem je prikazana uloga Žumberčana tijekom obrambenog Domovinskog rata. Podsjetimo, u Memorijalnim prostorijama se nalaze svi podaci o poginulim Žumberčanima te o sudjelovanju žumberačkih vojnika u stvaranju i oslobađanju Republike Hrvatske u periodu od 1991.-1995. godine. Posebno zanimljivo djeci je bilo razgledati i Žumberački lovački muzej u kojem se mogu vidjeti razne životinje sa ovdašnjeg područja.

Igra-zumberačkih-osnovnoskolaca-na-zupnom-igralistu-u-Stojdragi-300x225Po završetku razgledavanja stojdraških znamenitosti; crkve, muzeja i spomenika učenici i profesori nastavili su druženje na novouređenom župnom sportskom igralištu. Za animaciju i cijeli sportski program pobrinuli su se profesori tjelesnog odgoja. Nakon zajedničkog ručka svih sudionika susreta druženje je nastavljeno u prijateljstvu, igri i zajedništvu. (zumberacki.vikarijat.com)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>