Udruga jasličara Jaska organizirala izložbu božićnih jaslica

U Pastoralnom centru župne crkve u Jastrebarskom, 16.12.  otvorena je 11. po redu međunarodna izložba božićnih jaslica u organizaciji Udruge jasličara Jaska. Ove godine izloženo je oko 60 prekrasnih i po mnogo čemu jedinstvenih jaslica.

Izrađene su od različitih materijala, drva, papira, stakla, kamenčića, školjaka i raznih drugih materijala. Posebno veseli što su se u izradu božićnih jaslica uključili i oni najmlađi, učenici osnovnih škola i vrtička djeca, što je također velika zasluga baš jaskanske udruge jasličara.

 

Svima je posebno zahvalio jaskanski župnik prečasni Stjepan Rožanković, a izložbu jaslica otvorio je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel kojemu su jaskanski jasličari i ove godine posebno zahvalili na velikoj podršci u svih proteklih 11 godina.

 

Za počasnu članicu Udruge jasličara Jaska proglašena je Ljiljana Hranilović Meštrić koja od početka prati, pomaže i promovira ovu jedinstvenu jaskansku udrugu. Posebno priznanje uručila joj je Mira Komazec.

Jasličari su dobili i svoju zastavu koju je posebno za njih napravila Jaskanka Katica Bohaček.

 

Svečano otvorenje svojim nastupom uveličali su članovi Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Antun Radić iz Okića,  a bili su tu i nezaobilazni okičanci, članovi KUD-a Okićka trešnja koji su uoči otvorenja izložbe jaslica pjevali na misi u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa.

Izložbu jaslica u Pastoralnom centru možete razgledati do 6. siječnja 2019., svakim radnim danom od 17 do 19 sati, te nedjeljom od 17 do 20 sati. (Ivica Krčelić)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>