Uskočki susret u Sošicama 26.8.

FB_IMG_1692296039075

U proteklih tridesetak godina koliko se bavim riječima naučio sam koliko je važno pisati i čitati. Onima zadovoljnima, ali još više onima nezadovoljnima natpisima u medijima i knjigama često sam govorio – pišite. Ako vi ne pišete, vašu povijest i vaša sjećanja opisivati će netko drugi. O žumberčanima su nerijetko pisali drugi. Zato mi je drago da u izdanju Večernjeg lista i ŽUMBERAČKI USKOCI izlazi ova knjižica o Sošicama. Autor Milan Radić i urednica Petra Balija ovih su je dana završilo i poslali u tiskaru. Promocija knjige je 26.8. na uskočkom susret u Sošicama. Tom prilikom obilježit će se tri važna događaja: 180. obljetnica rođenja Tadije Smičiklasa, 160. obljetnica rođenja Ivana pl. Radića, profesora voćarstva i 430. obljetnica bitke kod Siska u kojoj su Žumberački uskoci odigrali ključni ulogu u pobjedi nad Osmanlijama. ( Dražen Klarić)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 Odgovora na Uskočki susret u Sošicama 26.8.

  1. admin kaže:

    Proslavljamo i sto godina od postavljanja i blagoslova zvona na crkvi sv.Petra i Pavla u Sošicama.

  2. nada kaže:

    Čestitam na izvrsnom programu, odličnoj organizaciji, knjiga o Sošicama je jako dobra, složnost, dobre vibracije bile su na uskočkom susretu u Sošicama 26.8.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>