Vatrogasci iz Pribića i Petričkog održali skupštine

dvd-pribic-skupstina_3U subotu, 04. ožujka u vatrogasnome domu u Pribiću održana je redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Pribić. Na skupštini su prihvaćena podnesena iscrpna izvješća, te usvojeni planovi rada i financijski planovi, sa posebnim osvrtom za pripremu 100. godišnjice rada i djelovanja društva koja će doći vrlo brzo, točnije 2020. godine.

16904886_10212377828022253_6634834832614668438_oNa skupštini je potvrđeno dosadašnje vodstvo društva i za naredni mandat,a presjednik je i dalje Josip Bucković.  Istaknutim članovima i sponzorima uručena su priznanja. Vatrogasno društvo Pribić djeluje u općini Krašić. Na skupštini je bilo prisutno više društava iz Zagrebačke i Karlovačke županije,te iz susjedne općine Žumberak. Skupštini je prisustvovao i načelnik opčine Krašić, Josip Petković-Fajnik,a koji se obratio vatrogascima i prijateljima ovog društva i zaželio da 100. godišnjicu rada dostojanstveno obilježe. Pribićki vatrogasci su dosta aktivni i također ima mladih članova,a zadnjih godina u članstvo je primljeno i više djevojaka.

p2Dana 4. ožujka u vatrogasnom domu u Petričkom Selu održali su tamošnji vatrogasci skupštinu. Ovo vatrogasno društvo djeluje u općini Žumberak i čuvar je tradicije i običaja našeg kraja. Skupštini je prisustvovalo više vatrogasnih društava iz Žumberka i šire okolice,a čaki i iz susjedne Slovenije. Načelnik općine Žumberak, Zdenko Šiljak je prisustvovao skupštini i pozdravio prisutne vatrogasce i njihove goste.

p1Za presjednika je izabran – Zdravko Petretić, a za dopresjednika – Damir Delišimunović. Zapovjednik je Josip Petretić, a zamjenik  je Pero Šinković. Tajnik društva je Josip Delišimunović, a blagajnik  Petar Delišimunović. Nakon održane skupštine bio je bogat domjenak, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se dečki iz Jankić benda (domaći bećari).

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>