Vatrogasci iz Sošica održali Skupštinu

received_10215578127546732

Dana 17.3.  u Sošicama je održana vatrogasna skupština, a pored članova društva godišnjoj skupštini prisustvovali su i ova vatrogasna društava: Pribić, Krašić, Plešivica, Kašt, Prekrižje, Dojutrovica, Petričko Selo, Gornja Vas, Oštrc, Kupčina Žumberačka i Kostanjevac. Svoj izostanak opravdali je vatrogasno društvo Radatovići, a koji su sudjelovali u Karlovačkoj županiji na obrani od poplave. O radu društva u prošloj te planovima za 2018. godinu govorio je predsjednik DVD-a Sošice Zdravko Radić, a koji je između ostalog naglasio kako društvo ove godine planira nabavku nešto nove opreme, zajedno s mještanima sudjelovat će u uređenju prostora oko crkvi, potoka, lokalnog trga, a u planu je i nabavka novijeg kombija te uređenje prostora oko novog vatrogasnog skladišta.  U planu je i održavanje vatrogasne vježbe, a članovi društva sudjelovat će na svim događanjima u sošičkom kraju. Skupštini je nazočio i načelnik općine Žumberak – Zdenko Šiljak , sošički župnik – Marjan Jeftimov i nekoliko podupirajućih članova.

20180317_181445

Tokom prošle godine umrli su naš članovi: Milan Morduš i Janko Gorenc. Za novog člana Nadzornog odbora izabran je Nikola Hranilović (Danin),a iz razloga jer je prijašnji član, Janko Gorenc umro. Ovu vatrogasno društvo je osnovano 21. 12. 1930. godine, a osnivaču su bili napredni ljudi ovog kraja (trgovci, učitelji…). Prvi presjednik bio je Nikola Radić – Ilas, tajnik Marko Peris, a  članovi uprave još su bili: učitelj – Nikica Smičiklas, trgovci Janko Hranilović i Petar Radić. Vatrogasci iz Sošica su najstarije društvo na području gorskog dijela Žumberka. (M. H.)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>