Zagrebačka županija pomaže projekte sa svog pordručja

img_7372.jpg__648x432_q85_subsampling-2Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima 9 gradova i 25 općina sa svog područja ugovore ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti. Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 7.124.831,53 kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu osigurano 2.980.000,00 kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijeljeno je 4.410.000.00 kn, a kroz odjel za EU fondove 828.815,90 kn za ugradnju e-punionica i solarnih klupa.

„Ovo su županijska sredstava namijenjena vama kao jedinicama lokalne samouprave, međutim u tijeku su ili će uskoro biti otvoreni mnogobrojni natječaji namijenjeni poduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima, udrugama civilnog društva. Stoga apeliram na vas gradonačelnike i načelnike da ih pozivate da se javljaju, kako na vaše interne natječaje, tako i na natječaje Zagrebačke županije jer zajedničkim snagama možemo uvijek napraviti više i zadržati status Županije koja je primjer drugima – izjavio je župan Kožić. Istaknuo je kako su zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije realizirani mnogobrojni projekti poput izgradnje, dogradnje i opremanja 50-tak objekata u školstvu od 2001. godine do danas. „Spomenut ću primjer po kojem smo jedinstveni u državi. Ujedinili smo sva postojeća trgovačka društva, koja na istočnom dijelu Zagrebačke županije obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje, u jedno – i time stvorili preduvjete da iz fondova Europske unije povučemo veći dio sredstava za projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb –Istok ukupne vrijednosti preko 700 milijuna kuna“ – kazao je Kožić istaknuvši kako radovi na realizaciji ovog dugo očekivanog projekta kreću u rujnu.

U ime prisutnih gradonačelnika obratio se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk uputivši čestitke gradovima i općinama koji imaju spremne projekte za svoja područja s kojima mogu aplicirati na natječaje kao i Županiji koja prepoznaje potrebe s terena, dok je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc naglasila kako se u manjim sredinama mnogi projekti i ne bi realizirali bez potpore Zagrebačke županije. Potpisivanju ugovora su prisustvovali i zamjenici župana Damir Tomljenović i Rudolf Vujević.

ožOvim potpisom ugovora općina Žumberak osigurala je 400,000,00 kn za modernizaciju – asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području općine Žumberak, a asfaltirat će se slijedeće prometnice: Župani – Veliki Vrh, odvojak – Markušići, odvojak – Bezjaki, odvojak – Simenići, Šinkovići – županijska cesta Kostanjevac – Kalje.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Zagrebačka županija pomaže projekte sa svog pordručja

  1. Marko kaže:

    GDJE JE TU DIO ŽUMBERKA KOJI JE POD SAOBOROM I ISTA POLITIČKA OPCIJA VLADA U ŽUPANIJI I OPCINA ŽUMBERAK NAPRAVILA CESTU HARTJE SOŠICE,A SAMOBOR NISTA I 20 GODINA NISTA NIJE UČINJENO PO OVOJ VLAST,A NI PO PRIJAŠNJIM I SAMO LAŽI…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>