Župa Krista Kralja proslavila godišnje proštenje

IMG_6434

U nedjelju 28.10.2018. godine u župi Krista Kralja koja je u zapadnom djelu Zagreba, slavio se župni blagdan Krista Kralja i 50 godišnjica postojanja župe. Ova je župa osnovana 1968. godine za grkokatolike koji su se doselili u Zagreb većinom iz Žumberka. Od tog vremena pa do danas vjernici se okupljaju ovdje u kapelici posvećenoj Kristu Kralju na svetu Liturgiju i vjerske obrede. Kapelica je u par navrata renovirana, pa i ove godine je obnovljena iznutra i obnovljeno je dvorište oko kapelice.

IMG-20181029-WA0013

Župnik sa svojim vjernicima jako su zahvalni na pomoći i donacijama za te radove, o čemu je i govorio župnik na kraju sv. liturgije koju je ove godine predvodio Križevački biskup Nikola Kekić. U svojoj propovijedi biskup je čestitao vjernicima ove župe i pozvao na čuvanje svog vjerničkog života koji treba biti usmjeren na našeg Nebeskog Kralja Isusa.  (vlč. Grinišin)

 

 

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>