Dan Sveučilišta u Zagrebu 2023.

IMG-20231120-WA0019

U povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu je 3. studenog 3023. godine u svečanoj dvorani zgrade Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL održana svečanost dodjele priznanja profesorima u trajnom izboru i spomen-medalja umirovljenim nastavnicima. Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić je u svom obraćanju istaknuo kako je za akademsku godinu 2022./2023. Senat Sveučilišta potvrdio 91 profesora u trajnom izboru te da je obilježavanje Dana Sveučilišta prava prigoda da se ovim „vrhunskim stručnjacima u svojim područjima, s višegodišnjim iskustvom u nastavi, istraživanju, a mnogima i u stručnom radu“ dodijele priznanja.

– Profesori u trajnom izboru temelj su akademske zajednice, a njihova stručnost, predanost nastavi i istraživanju doprinosi izvrsnosti, inovacijama i razvoju novih tehnologija. Njihova je uloga ključna u oblikovanju ugleda i vidljivosti sveučilišta na nacionalnoj i međunarodnoj razini, rekao je rektor.

IMG-20231120-WA0020(1)

U svome govoru, rektor je posebnu zahvalu uputio i umirovljenim nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu u ak. godini 2022./2023.
– Pored temeljne nastavničke uloge na Sveučilištu, njihovo iskustvo i stručnost pridonijelo je kontinuitetu i stabilnosti visokoobrazovnoga sustava. Bili su aktivni istraživači i mentori, kako studentima, tako i kolegama. Iako odlaze u mirovinu, vjerujemo da će i dalje biti vezani za svoje sastavnice i Sveučilište, istaknuo je rektor.

(Izvor: www.universitas-portal.hr)

admin: Čestitka našim Žumberčanima:  prof. dr. sc.  Mirjani Herak – Ćustić (rođenoj u Brašljevici) i prof. dr. sc. Borisu Duraliji.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>