Otkrivena spomen -ploča Petru Keseriću u Stojdragi

20240428_173728

U okviru ovogodišnjeg Jurjeva u Stojdragi 28.04.  na zgradi bivše škole, otkrivena je spomen-ploča zaslužnom Žumberčanu, nekadašnjem prvom čovjeku Samobora, Petru Keseriću. Za vrijeme njegovog mandata počela je dogradnja Šmidhena i izgradnja niza drugih objekata u Samoboru te izgradnja cesta u dijelu Žumberka koji je bio pod upravom Samobora, čime je zadužio i Žumberčane, ali i Samoborce. Petar Keserić (sjedi na donjoj slici,a do njega John Badovinac presjednik HBZ) rođen je 1920. godine na Žumberku u selu Keseri, a umro je 1992. Pokopan je na samoborskom groblju. Njegovi ponosni potomci žive danas u Samoboru i Zagrebu.

Ovaj vrijedan čovjek bio je osnivač i predsjednik Društva Žumberčana u Zagrebu 1965. godine, pomagao je svoje uskoke kad su dolazili iz rodnog kraja u gradove.  Hvala inicijatorima za postavljanje ploče. U skoroj budućnosti Grad Samobor bi trebao ispraviti višegodišnju nebrigu i dostojanstveno zahvaliti svom nekadašnjem gradonačelniku.

Screenshot_20240409-211436_Facebook

Povijesna postrojba Žumberački uskoci već niz godina u povodu Dana grada Samobora obilazi njegov grob.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Otkrivena spomen -ploča Petru Keseriću u Stojdragi

  1. mirjana kaže:

    Ploču dobio vrijedni čovjek i to je zaslužio još prije mnogo godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>