Zlatna povelja za “Jaskanski kraj u slici i riječi”

Vrijedni izdavački pothvat Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, raskošna monografija “Jaskanski kraj u slici i riječi” autora Nine Škrabea i Zvonimira Kufrina, doživio je veliko priznanje na Glavnoj skupštini Matice hrvatske u Zagrebu, u subotu, 28. listopada 2023.

Knjiga “Jaskanski kraj u slici i riječi” nagrađena je Zlatnom poveljom Matice hrvatske, a značajno priznanje iz ruku predsjednika Matice hrvatske Mire Gavrana primila je urednica knjige i predsjednica jaskanskog ogranka Klementina Škrabe. Uz Klementinu Škrabe, ujedno i članicu Nadzornog odbora Matice hrvatske, jaskanski ogranak Matice su na Skupštini predstavljali tajnik Mark Krcivoj te članice Predsjedništva Nikolina Ciban i Maja Žalac.

Jedinstvena, vrijedna knjiga “Jaskanski kraj u slici i riječi” (460 stranica, 1500 razglednica i fotografija, više od 300 suradnika) kruna je dosadašnje nakladničke djelatnosti Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom koji je u proteklih 13 godina objavio 18 vrijednih knjiga.

Knjiga “Jaskanski kraj u slici i riječi” prava je riznica i svojevrsna enciklopedija povijesti, kulture, prosvjete i baštine kraja koji se prostire od Svete Gere do Kupe, a obuhvaća područje Grada Jastrebarskog te općina Žumberak, Krašić, Klinča Sela, Pisarovina i Draganić. U knjizi su tekstom i slikama predstavljene sve župe i sva naselja jaskanskog kraja, kulturno-povijesni spomenici (dvorci, crkve i kapele), prirodne ljepote, kulturno-umjetnička, sportska i vatrogasna društva, a posebni prilozi posvećeni su velikanima i znamenitim osobama, kulturi, školstvu, sportu i vinogradarstvu. Uz autore i urednicu najzaslužniji za nastanak i kvalitetu ove knjige svakako su predstavnik nakladnika Želimir Hrković, grafička urednica Kristina Cvitanović, fotograf Matija Grgas te lektorica i korektorica Margareta Škrabe.

Ispunjeni radošću i ponosom zbog dodjele Zlatne povelje jaskanski Matičari žele da se “Jaskanski kraj u slici i riječi” nađe u svakoj kući, stanu i domu diljem jaskanskog kraja i šire. Predsjedništvo jaskanske Matice odlučilo je od 1. studenog pa sve do kraja 2023. ovu knjigu ponuditi po promotivnoj cijeni od 34 eura. Knjiga se po sniženoj cijeni može nabaviti u Trgovini “Fifa” (Braće Kazić 3) i Foto atelieru Jaska (Franje Tuđmana 29), kod svih članova Predsjedništva jaskanske Matice (predsjednica Klementina Škrabe, potpredsjednica Ornela Rodić, tajnik Mark Krcivoj, blagajnica Jana Valečić te članice Nikolina Ciban, Maja Žalac i Maja Kurtalj) i članova Odjela za tekuća pitanja (Noa Ciban, Niko Pavelić, Dorian Rodić, Leon Vlašić i Filip Grgas). Iskoristite ovu odličnu ponudu i poklonite ovu vrijednu knjigu sebi i svojim najdražima! (MH)

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan Odgovor na Zlatna povelja za “Jaskanski kraj u slici i riječi”

  1. Marija kaže:

    Jako dobra knjiga, mnoštvo fotki, ukratko bravo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>